Close

Игра “Добрите удари”

Игра „Добрите удари“

Участват: 2 или 4 играчи

Цели:

  1. Да се елиминира страха от грешки при сервиса. Сервиращият играе на точки, но в същото време, дори и да направи двойна грешка не губи точка.
  2. Да се сервират силни сервиси, а не да се сервира с цел само да вкара топката в полето.
  3. Да се подобрят реакциите и техниката на ударите на посрещащият, който трябва да изиграва всички топки, които са преминали мрежата.
  4. Да се стимулира атакуващият тенис.

Играта се състои от две части.

Единият сервира, а другият прави връщане на сервиса. Сервиращият получава точка, когато вкара сервиса и докосне или върне ретура. Същият получава две точки, ако направи ас.

Посрещачът получава точка, ако направи добро връщане и две точки, ако направи добър удар, който сервиращият не може да докосне. Това важи и за случай, когато топката на сервиращият е в аут, т.е. той може да връща всички топки, независимо дали са добри.

Играта се играе докато единият от двамата спечели 11, 21 или друг брой точки по решение на треньора.

След това двамата играчи разменят местата си и играят отново до същият брой точки, както първата игра. Победител е играчът, който събере повече точки от двете игри. Например, ако първата игра спечели сервиращият с 21/18, а втората загуби 19/21, то победител е той, тъй като е спечелил една точка повече от своя противник (40/39).

Може да се направи разновидност на играта за 4-ри играчи.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *