1.  Не се разхождайте в съседния корт, на който се играе. В случай, че  е необходимо, направете го, когато топката на този корт не се разиграва и то по най-бързия начин.

2.   Не говорете на играч или треньор, когато се провежда обучение.

3.  Ако във вашия корт минава топка от съседния корт, спрете играта и върнете топката от където е дошла.

4.  Избягвайте да каните по добър от вас играч за партньор, освен ако той не ви предложи. Търсете за игра равностойни партньори.

5. Когато играете мач и вашия противник сервира, след изиграване на точката съберете топките от вашето поле и ги подайте точно на партньора си. Никога не хвърляйте топката, когато партньорът ви е с гръб към вас.

6.  Ако вашият партньор е направил грешка при първия сервис, недейте да тичате след топката, а я върнете след изиграването на точката.

7.  Не разговарайте на корта, ако това не е наложително. Когато се налага правете го възможно най-тихо без да смущавате другите около вас.

8.   Ако играете мач и няма съдия, отчитайте само попаденията във вашата половина. В случай, че не сте сигурни дали топката е добра, попитайте партньора ви дали я е видял по-добре от вас. Когато и двамата не сте сигурни, изиграйте две нови топки.

9. След игра, независимо дали сте играли мач, ръкуването с партньора ви е задължително.

10.  Желателно е да оставите корта в състоянието, в което вие  сте го намерили. Не играйте с обувки на корта и се старайте да бъдете с подходящо облекло. Не играйте без тениска, независимо от климатичните условия.