Close

Игра: „Игра на двойки с участие на 5 играчи“

Цели:

  1. Участие на петима в игра на двойки, когато се разполага с ограничен брой кортове.
  2. Стимулиране играта на по-добрите, т.е. на тези, които по-малко грешат.

Определят се отборите по двойки и единият, който е свободен.

Първи вариант

Петият играч застава на мрежата до кола от едната страна на корта. След приключване на всяка точка, той заема мястото на играча, който е допуснал грешка, или не е могъл да докосне топката.

Втори вариант

Определят се отборите по двойки и единият, който е свободен, от коя страна ще играе, например страна „юг“. След всяка точка петият играч, заменя един от двамата, от страна „юг“. Така те се заменят след всяка точка, без значение дали играчите са сбъркали или изпълнили добър удар.

Играчите, които са двама от страна „север“, броят всеки за себе си, колко грешки е допуснал. Когато единият от играчите направи три грешки, петият играч отива от страна „юг“ да играе от тяхната страна „север“.

Когато единият от играчите, които са останали двама от страна „юг“, направи три грешки, този, който първи е направил три грешки от другият отбор, от страна „север“, отива при тях и те отново са трима. При следващата смяна от другата страна, от страна „север“,  отива този, който е направил трите грешки преди това от страна „юг“,   и т.н.

Победители от мача са двамата, които са направили най-малко грешки по 3 , или не са допуснали по три грешки.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *