Close

Игра “Най-добро воле”

Цели:

  1. Да се подобри играта от въздуха (волета и смач)
  2. Да се подобрят минаващите и прехвърлящите удари

Играта се играе от 3-ма.

Един играч е на мрежата, като неговото игрално поле е само половината на корта (може с коридора или без). На основната линия са другите двама играчи, които играят удари по отскочила топка. Коша с топките е при играча на мрежата. Той трябва да подава топки към играчите на основната линия, като прави това задължително ги редува – сменя посоката след всеки удар. Например, ако първата топка подава на играча на форхенд, то следващата трябва да бъде в половината на играча, който е на бекхенд, след това играе отново към играча на форхенд и т.н.

Първата подадена топка трябва да попадне след полето за сервис. В процеса на разиграване, ако топката след удар от въздуха попадне в  полето за сервис, то играча, към който е насочена топката, може да я изиграе и след второто тупкане.

В зависимост от целите, които трябва да се постигнат, може да играе:

  • без прехвърлящи удари;
  • без минаващи удари;
  • с прехвърлящи и минаващи удари.

Играта се играе до 11, 21 или друг брой точки, като всеки от тримата трябва да играе на всяка от позицията. Победител е играчът, който събере най-много точки от трите позиции. Играещите на основната линия получават равен брой точки, отговарящ на резултата им срещу играча на мрежата.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *